Terugblik op Feestweek Poeldijk 2023

Terugblik Feestweek Poeldijk 2023 Bij Barth
Door Karin Geerts

Het was weer Feest in Poeldijk! Van 30 augustus tot en met 3 september kón je je echt niet vervelen in de Poeluk. Wat een gave 2e editie van feestweek Poeldijk was het! En met als kers op de taart op 3 september nog aangevuld met een heerlijk muziekfestival op 3 podia door het dorp. We zijn het nog niet verleerd en het smaakt naar meer.

Als organisatie van de Feestweek kijken we moe maar tevreden en zeer voldaan terug op een mooie week.

WOENSDAG:
Met een overweldigende start op woensdagmiddag ging de Feestweek van start: de kinderbingo. Zo’n 150 kinderen en ouders, opa’s en oma’s hebben meegespeeld. We moesten extra tafels aanrukken om voor iedereen een plekje te regelen en dat lukte, natuurlijk.

Woensdagavond hadden we onze eigen Poeldijk’s got talent. Wat een kanjers. Ga er maar aanstaan, op een podium voor jury en publiek. Totaal verschillende acts hebben het publiek vermaakt met hun optreden. Omdat de professionele jury bestaande uit Marlene Valstar, Iris van der Elst en voorzitter Jos van Dijk geen keuze konden maken hebben alle deelnemers een medaille gekregen.

DONDERDAG:

De brunch was al snel uitverkocht en heel goed verzorgd. De ruime keus aan lekkernijen en gezellige tafels droegen als het ware de mooie ontmoetingen. Na een snelle opruim- en opbouwactie stond dezelfde middag alweer de bingo voor volwassenen op de agenda. Ook die was op voorhand uitverkocht. Veel mooie prijzen en met grote regelmaat werd er Bingo geroepen.

In de avond de bridgedrive. De bridgeverenigingen hielpen ons enorm door de organisatie en barbezetting op zich te nemen, chapeau! Echt een staaltje door en voor Poeldijk. Tussendoor was er nog een loterij. Sommige gelukkige winnaars konden direct een plantenwinkel beginnen.

VRIJDAG:

Op de derde dag van de Feestweek stonden klaverjassen en jokeren in de middag op het programma. Dertig (!) tafels gevuld, gezellige sfeer. Dit liep vloeiend over in de Vrijdagmiddagborrel die was gepland op het plein. Vloeiend was helaas ook de regen die het een beetje verpeste, maar eindelijk weer een  borrel kunnen drinken in het dorp was voor voldoende mensen toch een reden om, met paraplu of niet, te blijven hangen. En dit werd beloond want met de muzikale omlijsting van de DJ ontstond er een prima sfeertje.

En dan de vrijdagavond. Wat een Pubquiz! Met 34 teams was de ontmoetingsruimte van de kerk vol, voller, volst. Er werd gezucht, gesteund en de hersenen gekraakt. De Quiz was niet heel makkelijk maar het niveau van de deelnemers was hoog! Jong en oud door elkaar en perfect georganiseerd ondanks wat technische problemen door Ruud Kouwenhoven en Koos Janssen.

ZATERDAG:

En dan is de laatste dag van de Feestweek aangebroken; zaterdag. De dag met de meeste activiteiten. Al ruim voor 9 uur stonden de eerste kinderen voor het kerkplein om hun fiets te versieren met bloemen (allemaal geschonken door Westlander tuinders: dank , dank, dank!) en na een foto in de levensgrote lijst fietsen zij blij door het dorp naar huis.

Terwijl de fietsen versierd werden, kwamen de deelnemers van de schuitenrace aan op de Gantel. Vorig jaar 5 schuiten dit jaar 12, lekker bezig dus en een mooi aantal om er een spannende wedstrijd van te maken. Het publiek bij het haventje en het Gantelhuys werd op de hoogte gehouden door de speaker van dienst. Terwijl de boten het rondje om Poeldijk maakten was het op het plein inmiddels gezellig druk, de voetjes gingen van de vloer bij de Cosy Rockers. Ook hier was er weer een mooie mix van jong en oud die genoten van de muziek en elkaar. Terwijl de band volop speelde waren de jongste inwoners van Poeldijk bezig met spelletjes op het grasveld voor de pastorie en een uitdagend parcours door de kerk. Ook wisselde speelgoed van eigenaar tijdens de kleedjesmarkt.

Als afsluitende act was op zaterdag avond Nikki Born & Band geboekt. Hoewel de kaartverkoop niet heel erg goed liep, waren wij blij verrast met de opkomst en het aantal inwoners dat nog aan de deur een kaartje kocht. Ook hier werd volop gedanst met een speciale vermelding voor de twee oudste mensen met nog steeds een jonge geest. Beiden dik in de 80, stalen ze de show met hun dans kwaliteiten, Wat een energie spatte daar vanaf!

Na 4 dagen feest was het om 23.30 uur tijd om op te ruimen, de kerkbanken terug te plaatsen en de laatste vaat te doen.

Als commissie Feestwerk Poeldijk zijn we de vele vrijwilligers dankbaar voor hun hulp en bedanken we de sponsoren voor hun bijdrage. Zonder hen, is er geen Feestweek! En EHBO Poeldijk bedanken we voor hun goede zorgen voor degene die dat nodig hadden.

Wij hebben er zelf natuurlijk ook van genoten maar zeker ook dingen gezien die we volgens jaar nog beter willen doen. Heb jij ook dingen gezien die beter, anders, mooier kunnen en heb je zin om mee te denken en te doen? Neem contact met ons op! Wij kijken alvast uit naar de 3e editie van Feestweek Poeldijk, tot volgend jaar!

Volg ons ook op Instagram, FeestweekPoeldijk, dan ziet u als eerste de aankondigingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *