Bijeenkomst toekomst Bartholomeuskerk

Op 27 november 2023 vond er een voorlichtingsavond plaats in de Bartholomeuskerk die werd georganiseerd door de Parochie van de H. Bartholomeuskerk en stichting Bij Barth. Het doel van de avond was kort gezegd ‘de realiteit van de toekomst onder ogen zien’. Een groot gebouw kost veel geld en het is niet realistisch te veronderstellen dat dit geld alleen vanuit de Parochianen (leden van de kerk) opgebracht kan worden. Stichting Bij Barth probeert door middel van allerhande activiteiten de exploitatie van het markante gebouw rond te krijgen waarmee het voor Poeldijk en omgeving in de toekomst behouden kan blijven.

Ongeveer 100 betrokken bewoners kwamen op de voorlichtingsavond af en tijdens de avond werd duidelijk dat alle mensen hart hebben voor de toekomst van de het gebouw maar dat de keuze voor de route kan verschillen. En het stabiel rondkrijgen van de exploitatie vergt meer aan mogelijkheden dan de huidige opzet biedt. Belangen kunnen daarom afwijken en er rest dus niet veel anders dan samen de schouders er onderzetten.

Conclusie van de avond is dat we elkaar nodig hebben om een toekomst te kunnen bieden aan het gebouw en de religieuze invulling van de Parochie in Poeldijk. Verder zijn we afhankelijk van andere partijen zoals de gemeente Westland. Er is op dit moment een hoop in beweging en we moeten dus zorgen dat we aan tafel zitten bij de beslissers in plaats van op het menu staan. En dát is onze verbindende missie en daar gaan we voor.

Zie hieronder enkele slides uit de presentatie die onze gezamenlijke uitdagingen weergeven.

231127 Presentatieinformatieavond27november2023

Let op: met pijltjes links onder de slide, kun je door de presentatie heenklikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *