Expositie Bij Barth ‘Opvang Oekraïense vluchtelingen in Westland’

Op 24 februari 2022 trokken Russische troepen Oekraïne binnen en was een oorlog op ons continent een feit. Dit bracht een enorme vluchtelingenstroom op gang, ook naar Westland, waar de gemeente Westland 1500 Oekraïners heeft opgevangen.

Fotojournalist John Navarro volgde bijna 2 jaar lang hoe de gemeente Westland vluchtelingen heeft opgevangen en van de grond af locaties opbouwde. Maar ook hoe de Oekraïners wonen werken en kinderen naar de taalschool gaan. Dit alles is samengebracht in een fototentoonstelling om een indruk te geven hoe Westland deze vluchtelingen gastvrij heeft ontvangen.

De opening van de expositie vindt plaats op zaterdagmiddag 24 februari om 14.00 uur. Iedereen is deze middag van harte welkom tot 16.30 uur. De toegang en een drankje en een hapje zijn gratis.  Op zondagmorgen 25 februari zal in de viering, die om 11.00 uur begint, uitgebreid stil gestaan worden bij deze oorlog en onze Oekraïense vrienden. Na deze viering is de expositie nog tot 16.30 uur te bezichtigen. Daarna ook nog op woensdagmiddag 28 februari van 13.30 tot 15.00 uur.

De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Bij Barth, Het Historisch archief Westland en Westland Cultuurweb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *