Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excelsior met Die Schöpfung van Haydn

april 19 @ 19:30 - 21:30

€29,50

Pamflet

Vrijdag 19 april brengt de Westlandse Christelijke Oratoriumvereniging Haydn’s meesterwerk ‘Die Schöpfung’ ten gehore in de Bartholomeuskerk te Poeldijk. De Oostenrijkse componist Joseph Haydn zette het scheppingsverhaal uit de bijbel op muziek. Het werd voor het eerst uitgevoerd in 1798.

Die Schöpfung Haydn is een oratorium in drie delen, voor koor, orkest en drie zangsolisten; sopraan, tenor en bas. De eerste twee behandelen het scheppingsverhaal. Het derde schildert het leven van Adam en Eva in het paradijs. Het duet waarin Adam en Eva samen met het koor de pracht van de aarde bezingen, behoort tot de hoogtepunten uit de klassieke muziekgeschiedenis.

De Westlandse Christelijke Oratoriumvereniging Excelsior brengt Haydn’s monumentale oratorium ten gehore met een groot koor en orkest Als solisten treden op Martha Bosch (sopraan), Leon van Liere (tenor) Berend Eijkhout (bas).  Excelsior staat sinds 1996 onder de bezielende leiding van dirigent Leo den Broeder. Met zijn enthousiasme en vakkennis weet hij dit muzikale gezelschap steeds weer tot grootse prestaties te brengen.

Toegangskaarten á € 29,50,- te reserveren via Ticketkantoor en verkrijgbaar vanaf 19.30 uur voorafgaand aan de voorstelling.

 

Gegevens

Datum:
april 19
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€29,50

Locatie

Bartholomeuskerk
Voorstraat 111
Poeldijk, Zuid-Holland 2685 EK Nederland
+ Google Maps
Copyright © 2022 Bij Barth