Contactgegevens:
Naam
Stichting Bij Barth

Adres
Voorstraat 111,
2685 EK Poeldijk

Website
www.bijbarth.nl

Email
algemeen@bijbarth.nl

Telefoon
06 – 53 714 151

Bankrekeningnummer
NL NL90 RABO 0356 5021 47

Kamer van Koophandel
78310407

RSIN
861341272

 

Het bestuur van Bij Barth wordt gevormd door de volgende Poeldijkers:

Koos Verbeek, Voorzitter

Ik ben geboren in 1948 en tot 2004 bijna 35 jaar zelfstandig ondernemer in de glastuinbouw geweest. Van 1970 tot 2000 heb ik jaarrond chrysanten geteeld. Ons bedrijf was als eerste glastuinbouwbedrijf gecertificeerd voor ISO 9000. Tevens beschikten we over een eigen verpakkingslijn met bedrukte hoezen en eigen eenmalige dozen.

Met mijn vrouw Toos zijn we de ouders van 3 volwassen kinderen die inmiddels hun eigen weg hebben gevonden.

Naast mijn ondernemerschap heb ik altijd bestuurlijke functies vervuld en na het stoppen van het bedrijf ben ik me meer gaan verdiepen in verschillende besturen.

Als Voorzitter van Bij Barth doe ik er samen met ons bestuur alles aan om de Bartholomeuskerk als gebouw te behouden voor Poeldijk. Als je weet dat de eerste kapel in Poeldijk in 1198 gesticht is door de Graven van Holland op de plek waar nu de Bartholomeuskerk staat, dan begrijp je dat we op deze belangrijke historische plaats, een publiek toegankelijke en interessante plek voor het hele dorp en omgeving in stand moeten houden.

 

Ronald Grootscholten, Penningmeester

Mijn naam is Ronald Grootscholten, 53 jaar en opgegroeid in Poeldijk waar we sinds 2018 weer met veel plezier wonen.

Ik heb een geweldig gezin met Irene en onze kinderen Luc, Roel en Kirsten. Ik ben directeur van consultancybureau Florpartners, heb brede interesses, ben een groot sportliefhebber en heb jaren bij Verburch in het eerste gevoetbald.

Wat is jouw missie als bestuurslid van Bij Barth?
Als we niks doen, is het over 5 jaar gebeurd met het kerkgebouw en volgt sloop over een jaar of 10. We kunnen het gebouw nieuwe functies geven. Een aantrekkelijk centrum voor het dorp. Er kan zoveel met het gebouwen en de tuinen. Je gaat het pas zien als je het doorhebt.

 

Wijnand Folkeringa, algemeen bestuurslid

Mijn naam is Wijnand Folkeringa, geboren in 1974 in Arnhem en samen met Michelle zijn wij trots op onze twee lieve dochters Lisanne en Jolien. Wij wonen sinds 2016 in Poeldijk en voelen ons er al zeer mee verbonden en thuis.
Buiten mijn werk en gezin, houd ik erg van alles dat oud is. En dat kunnen oude motorvoertuigen zijn, maar ik voel mij ook erg prettig als ik tijd kan vrijmaken om onze oude tuinderswoning telkens weer een beetje meer naar onze zin te klussen.
Mijn inzet als algemeen bestuurslid voor Bij Barth is er op gericht om het nuttige met het aangename te verenigen. Zorgen voor mooie activiteiten en evenementen in, door en voor Poeldijk en vanuit daar ook de kosten voor het in stand houden van de Bartholomeuskerk kunnen dragen. Ik vind het prettig om actief bezig te zijn in een club met enthousiaste en creatieve mensen.

 

Carin Bom, algemeen bestuurslid

Mijn naam is Carin Bom. Ik ben 62 jaar, geboren in Delft en woon nu al zo’n 40 jaar in Poeldijk. Ooit hierheen verhuisd voor mijn werk als leerkracht basisschool op de oude Verburch-hof en daarna Het Startblok in Honselersdijk. Na mijn trouwen met Stefan Bom heb ik hier mijn 3 kinderen, inmiddels de deur uit, met veel genoegen zien opgroeien.

Naast mijn werk op de (inmiddels vernieuwde) Verburch-hof heb ik jaren met veel plezier recreantenvolleybal gespeeld bij Verburch. En thans zing ik bij zangkoor Beatween in Wateringen. Ook heb ik in de werkgroep Poppenspel meegedaan, op initiatief van pastor M. Hagen, om de kinderen via poppenkastverhalen in contact te brengen met de kerk en de bijbel. Verder hou ik van fietsen en wandelen door het Westland waar ik nog steeds niet ieder hoekje van gezien blijk te hebben.

Mijn inzet als algemeen bestuurslid voor Bij Barth is er op gericht het fraaie en monumentale kerkgebouw een ontmoetingsplek te laten zijn en blijven voor ieder: oud en jong, wel of niet Poeldijker, wel of niet gelovig. Ik geloof in het belang van verbondenheid en samenhang in ons dorp en daar wil ik mij, via de activiteiten van de werkgroep, graag voor inzetten.

 

Winst- en verliesrekening
240301 BijBarth W&V 2023

Balans
240301 BijBarth balans 2023