Het bestuur van Bij Barth wordt gevormd door de volgende Poeldijkers:

Koos Verbeek, Voorzitter

Ik ben geboren in 1948 en tot 2004 bijna 35 jaar zelfstandig ondernemer in de glastuinbouw geweest. Van 1970 tot 2000 heb ik jaarrond chrysanten geteeld. Ons bedrijf was als eerste glastuinbouwbedrijf gecertificeerd voor ISO 9000. Tevens beschikten we over een eigen verpakkingslijn met bedrukte hoezen en eigen eenmalige dozen.

Met mijn vrouw Toos zijn we de ouders van 3 volwassen kinderen die inmiddels hun eigen weg hebben gevonden.

Naast mijn ondernemerschap heb ik altijd bestuurlijke functies vervuld en na het stoppen van het bedrijf ben ik me meer gaan verdiepen in verschillende besturen.

Als Voorzitter van Bij Barth doe ik er samen met ons bestuur alles aan om de Bartholomeuskerk als gebouw te behouden voor Poeldijk. Als je weet dat de eerste kapel in Poeldijk in 1198 gesticht is door de Graven van Holland op de plek waar nu de Bartholomeuskerk staat, dan begrijp je dat we op deze belangrijke historische plaats, een algemene en interessante plek voor het hele dorp en omgeving in stand moeten houden.

 

Trudy Ballings, Secretaris

Mijn naam is Trudy Ballings, 74 jaar jong en woon sinds 1985 in Poeldijk.

Wijlen mijn man, Jan Boek, overleed onverwacht in 1989, ik ondervond destijds veel steun van mijn dorpsgenoten. Ik heb een zoon, schoondochter en 2 lieve kleinkinderen. Na mijn pensionering in 1964 bij Politie Haaglanden kreeg ik meer tijd voor mijn vele hobbies waaronder fietsen en gitaar spelen.

Vlak voor Corona uitbrak ben ik bij de St. Vrienden Bartholomeus als secretaresse de bestuursvergaderingen gaan notuleren en inmiddels gepromoveerd tot Secretaris. Ik vond dat ik wel eens wat terug mag doen voor onze gemeenschap en zo mijn steentje kan bijdragen aan het behoud van ons mooie kerkgebouw. Ik kijk uit naar de totstandkoming van een gezellig trefpunt voor jong en oud in het bruisende hart van ons dorp, BIJ BARTH!

 

Ronald Grootscholten, Penningmeester

Mijn naam is Ronald Grootscholten, 53 jaar en opgegroeid in Poeldijk waar we sinds 2018 weer met veel plezier wonen.

Ik heb een geweldig gezin met Irene en onze kinderen Luc, Roel en Kirsten. Ik ben directeur van consultancybureau Florpartners, heb brede interesses, ben een groot sportliefhebber en heb jaren bij Verburch in het eerste gevoetbald.

Wat is jouw missie als bestuurslid van Bij Barth?
Als we niks doen, is het over 5 jaar gebeurd met het kerkgebouw en volgt sloop over een jaar of 10. We kunnen het gebouw nieuwe functies geven. Een aantrekkelijk centrum voor het dorp. Er kan zoveel met het gebouwen en de tuinen. Je gaat het pas zien als je het doorhebt.

 

Wijnand Folkeringa, algemeen bestuurslid

Mijn naam is Wijnand Folkeringa, ik ben 47 jaar oud en samen met Michelle zijn wij trots op onze twee lieve dochters Lisanne en Jolien. Wij wonen sinds 2016 in Poeldijk en voelen ons er al zeer mee verbonden en thuis.
Buiten mijn werk en gezin, houd ik erg van alles dat oud is. En dat kunnen oude motorvoertuigen zijn, maar ik voel mij ook erg prettig als ik tijd kan vrijmaken om onze oude tuinderswoning telkens weer een beetje meer naar onze zin te klussen.
Mijn inzet als algemeen bestuurslid voor Bij Barth is er op gericht om het nuttige met het aangename te verenigen. Zorgen voor mooie activiteiten en evenementen in, door en voor Poeldijk en vanuit daar ook de kosten voor het in stand houden van de Bartholomeuskerk kunnen dragen. Ik vind het prettig om actief bezig te zijn in een club met enthousiaste en creatieve mensen.